Massasjeterapi

Hva er massasjeterapi?

Massasje er en av verdens eldste behandlingsformer, og finnes i en rekke ulike varianter med forskjellige filosofier verden rundt. Det finnes over 250 ulike massasjeteknikker. Felles for både teknikkene og filosofiene er at hendene er det viktigste arbeidsverktøyet. I massasjeterapi brukes massasje, triggerpunktbehandkling og tøyning (stretching) for å løse opp spenninger og ubalanser i kroppen til klienten. Målet er å lindre smerte og øke kroppens funksjoner ved å behandle bindevev og underliggende muskulatur ved hjelp av trykk og strykende bevegelser. Massasjeterapi kan i tillegg til å løse opp spent muskulatur, også bidra til å:
  • stimulere og forberede blodomløp
  • bedre lymfedrenasje
  • redusere stresshormoner
  • øke velværehormoner
  • stimulere nervesystemet

Dypvevsmassasje

Pris 1.099,- / 1.699,- / 60 min. / 90 min.

Dypvevsmassasje er en type massasjeterapi som fokuserer på omstilling av dypere lag av muskler og bindevev. Den er spesielt nyttig for kroniske smerter ved utsatte områder som stiv nakke og øvre del av ryggen, korsryggsmerter, leggmuskel tretthet, og ømme skuldrer. Noen av de samme strøk anvendes i klassisk massasjeterapi, men bevegelsen er langsommere og trykket er dypere og konsentrert på områder av spenning og smerte for å nå undersjiktet av muskler og fascia (bindevevet som omgir musklene).

Hvordan virker det? Teknikker
Når det er kronisk muskelspenninger eller skade, er det vanligvis adhesjon (bånd av smertefulle, stive vev) i muskler, sener og leddbånd. Adhesjoner kan blokkere blodsirkulasjonen og forårsake smerte, begrenset bevegelse, og betennelser.
Dypvevsmassasje virker ved fysisk nedbryting av disse sammenvoksingene for å lindre smerte og gjenopprette normal bevegelighet. For å gjøre dette, bruker massasjeterapeuten ofte direkte og dype press. Musklene må være avslappet for at terapeuten kunne nå dypere muskulatur.

Behandlingstid 60 min. / 90 min.

Sportsmassasje

Pris 1.099,- / 1.699,- / 60 min. / 90 min.

Dette er en dypere, mer energisk massasje behandling hvor underarmer og albue blir brukt til ett hardt trykk. Massasjen er en mer intens utgave av den klassiske behandlingen, og passer for både idrettsutøvere og mosjonister. 

Gjør det vondt?
På enkelte punkter i løpet av massasjen, er det vanlig å oppleve et visst ubehag og smerte. Det er viktig å fortelle massasjeterapeuten når det gjør vondt, og om noen smerter du opplever er utenfor komfortsonen. Massasjen burde være mest mulig behagelig. Enkelte kan oppleve at det er noe stivhet eller smerte etter en dypvevsmassasje, men det bør avta i løpet av en dag eller så. Etter massasjen kan terapeut anbefale å bruke ispose på området med ømhet.

Behandlingstid 60 min. / 90 min. 

Fordeler med massasje

  • Massasje hjelper mot stress – vi vet at stress setter seg i kroppen. Stiv nakke, hodepine, migrene, korsrygg smerter, senebetennelser er flere av mange plager som kan knyttes til stress. Folk som regelmessig får massasje sier at de merker en forbedring i forhold til redusert engstelse og uro, bedre søvnkvalitet, mer energi og økt konsentrasjon. Massasje frigjør giftstoffer og renser kroppen. Massasje øker immunsystemet. Å få en massasje hjelper deg ikke bare å slappe av, det kan også være til fordel for immunforsvaret ditt, viser en ny studie… Det å motta en massasje reduserte nivåene av kortisol, et stresshormon og vasopressin, et hormon som antas å spille en rolle i aggressiv atferd, ifølge forskning. En massasje bidrar til å øke blodgjennomstrømningen til alle deler av kroppen, noe som kan fremme helbredelse helt til områder som er berørt av skade.  La oss hjelp deg!

    Tips og etterpleie:
    - Hvis det er første gang på vår salongen, kan man komme fem minutter før avtalt tid, slik at man kan ha noen minutter til å hvile og slappe av før massasjen starter.
    - En massasje kan resultere i stølhet eller ømhet, som kan vare en dag eller to. Din massasje terapeut kan anbefale ising på noen smertefulle områder.
    - Å drikke vann etter massasjen kan bidra til å skylle ut giftstoffer som frigjøres fra musklene og re hydrerer musklene, som igjen bidrar til å redusere muskelsmerter og stivhet etter en massasje.
    - Unngå anstrengende aktivitet etter en massasje.
    - Strekk-øvelser kan bidra til å forebygge muskelsmerter og smerter etter en dyp massasje.